У Києві під військкоматом плачуть батьки, чиїх синів утримують всередині (фото, відео)

Українські виші почнуть розглядати документи і проводити зарахування абітурієнтів з серпня, а до цього моменту кожен випускник школи вважається потенційним призовником.

Мати одного з випускників. Фото: скріншот з відео.

У п'ятницю, 9 липня, біля Київського місцевого та обласного збірного пункту зібралися батьки абітурієнтів, яких незаконно утримують в збірному пункті, повідомляють Патріоти України.

Наталя Хропачевська розповіла, що її син Ігор поступає на магістратуру, але через те, що поки не має результатів ЗНО, його призвали. За її словами, довідку про іспит в університеті зможуть надати не раніше 5 серпня.

За словами батьків, їм у військкоматі нічого не пояснили. "Мій син хоче вчитися, сподіваюся, що його відпустять", - сказала Наталія. "Він писав заяву на відстрочку, але йому відмовили", - додала вона. Також за словами батьків, одне хлопця вже відпустили. "Після всього галасу в ЗМІ одного з утримуваних відпустили", - розповіла Наталія.

Мати 20-річного Дениса Заховавко розповіла, що її син навчався в коледжі, але коли прийшов виписуватися в військкомат, його зобов'язали пройти медкомісію. Вона додала, що, швидше за все, лікарі його не оглядали "як годиться", так як у Дениса є проблеми зі здоров'ям. Але незважаючи на це, його утримують у військкоматі. Мама повідомила, що син зв'язався з нею і розповів, що в збірний пункт приїде хтось із Офісу президента з перевіркою. Деякі батьки плачуть там же.

Фото: "Страна"

Через годину абітурієнтів Георгія Вашапідзе і Ігоря Дрозду, який поскаржився на незаконний призов з боку ЗСУ, випустили з військкомату.

Нагадаємо, 23 березня президент України Володимир Зеленський підписав указ про перенесення весняного призову і звільнення військовослужбовців строкової служби в запас. З квітня-червня ці заходи зрушилися на травень-липень 2020 року.
Через карантин у цьому році змінилися терміни як вступної, так і призовної кампаній. Таким чином, виші почнуть розглядати документи і проводити зарахування абітурієнтів з серпня, а до цього моменту кожен випускник школи вважається потенційним призовником. Через це 18-річним абітурієнтам почали масово приходити повістки.
Джерело: Страна

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...