Мріяв побувати на весілля доньки, але не встиг: У Києві попрощалися із загиблим на Донбасі розвідником ЗСУ (фото)

У середу, 17 червня, у Києві попрощалися із 45-річним командиром відділення взводу управління розвідувальної роти 30 ОМБр ЗСУ Леонідом Добрянським ("Старим"), передають Патріоти України.

Спершу данину пам'яті Герою віддали в Оболонській РДА, а згодом жалобна церемонія продовжилася на Лук'янівському цвинтарі.Провести воїна в останню путь прийшли безліч його побратимів, рідних та близьких. Крім того, на знак скорботи за Добрянським 17 червня у Києві приспустили державні прапори.

"Cьогодні в столиці приспущені державні прапори. Київ прощається із Героєм, який загинув на сході України, захищаючи незалежність та цілісність нашої держави. Вічна пам'ять та шана Леоніду Добрянському, який мешкав на Оболоні. Вічна слава Героям!" – сказав на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

Леонід Добрянський народився у місті Ружин Житомирської області, однак разом із родиною мешкав у Києві. У 1992 році проходив строкову службу, а в 1993-1994 роках закінчив школу прапорщиків. До війни працював на авіаційному заводі "Антонов".

З 2014 по 2015 роки він воював у складі 72-ї ОМБр, а до 30-ї ОМБр приєднався восени 2015 року. Під час одного з боїв Герой отримав контузію, втім після лікування знову повернувся до побратимів на фронт.

У липні воїну мало би виповнитися 46 років. Якраз тоді мав закінчитися його контракт. Герой мріяв повернутися додому і потрапити на весілля єдиної доньки.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...