Зібралося безліч людей: У Києві попрощалися з відомим українським режисером Проскурнею (фото, відео)

У четвер, 4 лютого, в Києві попрощалися з видатним українським театральним режисером і продюсером Сергієм Проскурнею, передають Патріоти України.

Так, жалобний захід проходив у Свято-Михайлівському Золотоверхому чоловічому монастирі. Трансляція прощання опублікована на Facebook-сторінці Music-Review Ukraine.

Труну з тілом Проскурні розмістили по центру монастиря – кожен охочий міг підійти й вшанувати пам'ять режисера. Потім відбулося відспівування і молитовний чин.У кінці церемонії близькі та колеги режисера підходили по черзі до труни і вкладали біля тіла покійного живі квіти.

Прощання з Проскурнею в Києві

Зазначимо, що знаменитого режисера Проскурню поховали на Байковому кладовищі. Чин поховання відбувся о 13:30.

Всіх, хто хотів попрощатися з відомим українцем, просили дотримуватися карантинних норм – надіти захисну маску, використовувати дезінфектор і дотримуватися дистанції.

Нагадаємо, Сергій Проскурня – український театральний режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України "Експеримент" (2001) та імені Сергія Данченка (2017). Він помер на 64 році життя.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...