У Києві попрощалися з журналісткою Вірою Гирич, яка загинула від російської ракети (фото)

У вівторок, 3 травня, у Києві попрощалися з журналісткою та продюсеркою "Радіо Свобода" Вірою Гирич. Заупокійне богослужіння та церемонія прощання відбулася у Михайлівському Золотоверхому соборі столиці. Про це інформує "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Віддати останню шану загиблій прийшли близько півсотні людей, зокрема, її родичі, друзі, колеги, знайомі. У Віри залишилися батьки і дорослий син.

"Віра справді була серцем Української редакції... Наше висвітлення цієї безглуздої, несправедливої війни, яка забрала життя Віри, не було б можливим без неї. Віра координувала редакційні завдання і відрядження для наших кореспондентів, вражаюче працювала з військовими кореспондентами, які працювали на фронтах, що було дуже важливим для нашої аудиторії в Україні. Це висвітлення війни доходило і до росіян, і до інших країн на щоденній основі", — сказав президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай.

Останнє відео, яке продюсувала Віра, розповідало про 87-річну жінку, яка пережила Голокост, та її 94-річного чоловіка, морського офіцера запасу, які евакуювалися з Маріуполя до Києва. Цей матеріал вже вийшов в ефір.

З "1+1" Віру Гирич поєднує дуже багато. У 2006-2007 роках вона працювала гостьовою редакторкою, а від 2007-го до 2016 року - інформаційною продюсеркою ТСН. Колеги згадують Віру як надзвичайно добру, чуйну і тактовну людину, яка завжди приходила на допомогу та випромінювала добро. Це невимовна втрата для всієї команди ТСН.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...