У Києві прийшли з обшуками в найбільший кіноархів України (фото)

До Національного центру Олександра Довженка в Києві у четвер, 28 травня, навідалися правоохоронці з обшуками. Про це повідомив директор центру Іван Козленко на своїй сторінці у Facebook, назвавши ймовірну причину ситуації, передають Патріоти України.

"У нас обшук поліції та СБУ. Вилучають документи", – написав Козленко. "З сьогоднішньою нашою заявою це не пов'язано. Розслідують кримінальну справу за актом ревізії ДАСУ (Державної аудиторської служби. – Ред.)", – додав він.

Речниця Служби безпеки в коментарі "Радіо Свобода" сказала, що станом на 14:15 не було інформації про обшуки, з поліцією на той момент зв’язатися не вдалося.

Так, цього ж дня Козленко опублікував заяву про настання стану неплатоспроможності центру. Також він написав, що з власної ініціативи розриває контракт із Міністерством культури з 4 червня.

"Неплатоспроможність підприємства – наслідок безвідповідальної позиції міністерства в частині забезпечення фінансування Національного центру Олександра Довженка, передбаченого постановою КМУ від 16 листопада 2001 року №1557. Фінансування центру, що здійснюється за бюджетною програмою 3806030 "Державна підтримка кінематографії", з початку 2020 року так і не розпочалося. Заборгованість державного бюджету перед центром із заробітної плати сягає понад 2 млн грн. Центр має також понад 1 млн грн невиконаних кредитних зобов’язань за підписаними договорами. За відсутності обігових коштів Центр більше не має змоги сплачувати передбачені законом податки та збори за перший квартал 2020 року", – написав він.

Довідка. Національний центр Олександра Довженка – найбільший кіноархів України, у якому зберігається понад 6 тисяч найменувань художніх, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів, тисячі архівних документів з історії українського кіно.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...