У Києві скоротять комендантську годину. Громадський транспорт курсуватиме довше

Із 26 березня у Києві можуть скоротити комендантську годину. Вона триватиме з 00:00 до 05:00.

Про це повідомляє начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Нещодавно КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Згідно якому частина блокпостів залишаться, частина перейде в "сплячий" режим, а решта буде повністю демонтована. Це рішення вже впроваджується", – зазначив він.

За його словами, після вирішення цього питання наразі триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві.

"Згідно робочому варіанту, найвірогідніше з 26-го березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться. Починаючи від вказаної дати, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня", – повідомив Попко.

Водночас Попко підкреслив, що війна не закінчилася, загрози для столиці все ще існують. "І якщо виникнуть підстави – безпекові заходи можуть бути посилені. Зокрема, і тривалість комендантської години може бути збільшена", – попередив очільник КМВА.

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що скоротити комендатську годину в столиці планується з нуля годин 26 березня.

"Метро і наземний громадський транспорт із 26 березня змінять графік роботи відповідно до часу комендантської години – тобто, працюватимуть на годину довше. Магазини, торговельні центри та ресторани також подовжать свою роботу. З урахуванням часу, аби їх працівники могли дістатися додому до початку комендантської години", – написав Кличко у Telegram.

Він додав, що у Київській області комендантську годину теж скоротять – як і в столиці, вона триватиме з нуля годин до 5 години ранку щодоби.

Нагадаємо, наразі комендантська година у Києві триває з 23:00 до 05:00.

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...