У Києві відкрили новий комфортабельний пляж (фото, відео)

У результаті ремонтних робіт акваторію пляжу збільшили до 1,7 га і облагородили.

Сьогодні у Києві відкрили новозбудований пляж «Десна», що поруч із однойменним житловим масивом. У результаті ремонтних робіт акваторію пляжу збільшили до 1,7 га, завезли пісок, збудували вбиральні, дитячий і спортивний майданчики та інші елементи інфраструктури. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи новий пляж, повідомляють Патріоти України.
«Ми відкриваємо новий пляж для жителів Троєщини. Раніше це була зона відпочинку, що користувалась великою популярністю. Тому логічним було рішення перетворити цю зону відпочинку на справжній облаштований пляж. Тут розчищена акваторія площею 1,7 га, очищено дно, привезений пісок. Дуже важливо, що тут є доріжки для людей старшого віку та людей з інвалідністю. Тут встановлений спортивний та дитячий майданчики. Тут є спеціально відведене місце для пікніків. Без вихідних тут чергують рятувальники», – говорить Петро Пантелеєв.
За словами заступника голови КМДА, щодня тут відпочивають 15 тисяч осіб і головне, щоб цей відпочинок був безпечним та зручним.
Вартість виконаних цього року робіт – 13 млн грн.
Петро Пантелеєв нагадав, що вже вісім столичних пляжів цього року отримали екологічні сертифікати – міжнародну відзнаку «Блакитний прапор». Серед них – сім муніципальних пляжів: «Веселка», «Венеція», «Галерний» та «Молодіжний», «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця». Для порівняння: у 2017 році лише 3 пляжі мали блакитний прапор.
Загалом для киян та гостей столиці працює 14 муніципальних пляжів та 18 зон відпочинку.
За останні три роки відремонтували чотири пляжі: «Веселка», «Венеція», «Молодіжний», «Пуща-Водиця», а цього року заплановано завершити капремонт ще трьох – «Троєщина», «Чорторий», «Галерний».

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...