Під час фестивалю борщу, який 5 березня відбувся в столиці, висококваліфіковані представники 25 регіонів одночасно приготували це національне блюдо, встановивши рекорд України. Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.
«Встановили рекорд України! Масове одночасне приготування представниками 25 регіонів України традиційних українських борщів. А це в черговий раз доводить - наша сила в різноманітності», - повідомив Ткаченко у себе на сторінці в Facebook .
Міністр зазначив, що був вражений різноманітністю інгредієнтів, які в різних регіонах додають в борщ.
«І хоча блюдо одне, але деякі інгредієнти мене вразили. У Вінницькому регіоні додають чорнослив, на Волині - помідори у власному соку, а в Криму взагалі кукурудзу, айву і баклажани.
Із задоволенням спробував би все, якби зміг, але вибрав Кримський», - розповів глава Мінкульту. Ткаченко додав, що проведення фестивалю борщу має важливе значення в світлі визнання в ЮНЕСКО цієї страви українською спадщиною. «Формуємо усвідомлення і визнання на світовому рівні, що борщ - український.
Щоб маніпуляції на цьому тлі, використовувані Росією, ніколи не спрацювали за кордоном», - додав міністр
В Україні зберігається високий дефіцит робітничих і висококваліфікованих кадрів, особливо в ІТ, логістиці, освіті та медицині. Наразі, безпека, наявність житла та конкурентна зарплата є ключовими факторами, які мотивуватимуть українців повертатися на р...
У 2025 році ціни на пальне зросли настільки, що економічність стала одним із ключових критеріїв під час вибору автомобіля. Та на вторинному ринку досі є моделі, які у міському режимі реально спалюють від 12 до 20+ літрів бензину. Редакція SUVNews зібра...