​У Києві встановили рекорд України з приготування борщу: Міністр культури ледве не об'ївся

Цікаво, що свято українського самоствердження збіглося у часі з річницею смерті ката нашого народу, Йосипа Сталіна

Під час фестивалю борщу, який 5 березня відбувся в столиці, висококваліфіковані представники 25 регіонів одночасно приготували це національне блюдо, встановивши рекорд України. Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Встановили рекорд України! Масове одночасне приготування представниками 25 регіонів України традиційних українських борщів. А це в черговий раз доводить - наша сила в різноманітності», - повідомив Ткаченко у себе на сторінці в Facebook .

Міністр зазначив, що був вражений різноманітністю інгредієнтів, які в різних регіонах додають в борщ.

«І хоча блюдо одне, але деякі інгредієнти мене вразили. У Вінницькому регіоні додають чорнослив, на Волині - помідори у власному соку, а в Криму взагалі кукурудзу, айву і баклажани.

Із задоволенням спробував би все, якби зміг, але вибрав Кримський», - розповів глава Мінкульту. Ткаченко додав, що проведення фестивалю борщу має важливе значення в світлі визнання в ЮНЕСКО цієї страви українською спадщиною. «Формуємо усвідомлення і визнання на світовому рівні, що борщ - український.

Щоб маніпуляції на цьому тлі, використовувані Росією, ніколи не спрацювали за кордоном», - додав міністр

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...