У Києві закривається найвідоміший книжковий ринок. Підприємці протестують

На місці книжкового ринку збираються побудувати ТРЦ.

У Києві мають намір знести книжковий ринок, розташований біля станції метро «Почайна» (колишня «Петрівка»). Відповідною інформацією поділилося видання "Вечірній Київ", повідомляють Патріоти України.

У четвер, 2 червня, адміністрація «Петрівки» зібрала всіх підприємців-орендарів і заявила в ультимативній формі, що ринок закривають, щоб на його місці побудувати новий торговий центр. Всім співробітникам повідомили, що необхідно обов’язково переїжджати на узгоджене місце в районі ангарів на станції метро «Лісова».

Однак, підприємців такий розклад не влаштовує – вони створили власне громадське об’єднання і вже у вівторок, 7 червня, будуть збирати мітинг, щоб відстояти свої права на роботу та ведення бізнесу. Вони запрошують всіх небайдужих і журналістів приєднатися до протесту.

Засновник фонду «Культурні інновації» та підприємець Владислав Трубіцин прокоментував рішення адміністрації ринку: «В минулому році відбулася реконструкція книжкового ринку, а гроші – від 3 до 50 тисяч доларів збирали з підприємців, орендарів, – говорить Владислав Трубіцин. – Саме продавці книг із своїх грошей зробили реконструкцію, під запевняння адміністрації, що тепер ніхто їх не вижене. Проте, нині ринок закривають. Є рішення Київради 2004 року щодо ділянки землі під книжковим ринком. Рішення, яке ми громадою, за допомогою юристів та депутатів будемо оскаржувати й у порядку громадської ініціативи запропонуємо Київраді розглянути повторно». Крім цього, він підкреслив, що колектив книжкового ринку буде відстоювати свої права лише законними методами.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...