У Києві затримано чоловіка, який у новорічну ніч запускав феєрверки (фото, відео)

У Києві правоохоронці знайшли порушника, який у новорічну ніч із 31 грудня на 1 січня запускав салюти на Подолі. Підозрюваним виявився 47-річний місцевий житель. Кримінальне провадження розпочато за ст. 296 (хуліганство) КК. За це фігуранту загрожує обмеження волі на строк до п'яти років. Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в місті Київ, передають Патріоти України.

Копи зазначили: киянин знехтував забороною використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану, незважаючи на неодноразові попередження правоохоронних органів. Салюти в Подільському районі порушник почав запускати близько опівночі. До поліції надійшло кілька повідомлень від громадян, а в соцмережах опублікували відео вибухів піротехніки в небі.

Правоохоронці негайно розпочали пошуки причетних осіб. Було встановлено, що феєрверки запускалися у дворі житлового будинку на вулиці Костянтинівській. Із місця події слідчі вилучили використану пускову установку.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці за силової підтримки бійців полку № 1 встановили передбачуваного підозрюваного і провели в його квартирі невідкладний обшук", – сказано в повідомленні.

Поліцейські знайшли кришку від використаного феєрверку. 47-річного киянина затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. "Ще раз наголошуємо: використання піротехніки заборонене без винятків! Кожен факт такого порушення буде задокументовано, а винних – притягнуто до відповідальності", – підсумували в Нацполіції.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...