У київському морзі з померлих від коронавірусу робили "незаразних" небіжчиків: Поліція розповіла, як саме орудували ділки

поліціяУ Києві поліція провела спецоперацію в морзі. Були викриті лікар і завідувач патологоанатомічним відділенням. Як повідомляє МВС, медпрацівники якраз отримували велику суму від родича померлої пацієнтки і були затримані правоохоронцями, зазначають Патріоти України.

Слідство вважає, що лікарі організували при морзі свій маленький бізнес. За винагороду медпрацівники були готові прискорити питання з розтином і видачею тіл померлих. Особливо затребуваною «послуга» була у тих людей, чиї близькі померли від COVID-19.

Згідно із законом базові послуги моргу (зберігання тіл, підготовка до поховання) повинні надаватися безкоштовно. Проте, в київському морзі був свій «сірий» прейскурант. Гроші з родичів стягувалися за прискорений розтин, за знаходження тіла в холодильній камері, за обмивання і одягання тіл.

Також існували послуги для сімей, чиї родичі померли від коронавірусау. Так, за певну мзду близькі могли отримати тіло не в запечатаній, а у відкритій труні.

Зараз лікарям готуються оголосити підозру в отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Поліція Києва вважає, що до корупційної схеми можуть бути причетні і інші працівники лікарні. Досудове розслідування триває.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...