У Китаї рекордно розігріли своє термоядерне “штучне сонце” (відео)

Експериментальний вдосконалений надпровідний токамак, відомий як “штучне сонце”, встановив новий рекорд стійко високих температур – досяг 70 мільйонів градусів Цельсія, пропрацювавши більше 17 хвилин, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Сіньхуа.

Як розповів науковий співробітник Інституту фізики плазми при Академії наук Китаю Гун Сяньцзу, вчені в ході попереднього експерименту, в минулому році, протягом 101 секунди утримували плазмовий розряд при температурі 120 млн градусів за Цельсієм.

“На цей раз стабільна робота плазми тривала протягом 1056 секунд при температурі, близькій до 70 млн градусів за Цельсієм, що заклало міцну наукову і експериментальну основу для будівництва термоядерного реактора”, – сказав Гун Сяньцзу.

Кінцева мета будівництва EAST полягає у створенні ядерного синтезу, подібного до того, що відбувається на сонці, з використанням дейтерію, який в достатку міститься в морі, для забезпечення стійкого потоку чистої енергії.

На відміну від викопних видів палива, таких як вугілля, нафта і природний газ, які знаходяться під загрозою виснаження і становлять загрозу для навколишнього середовища, сировина, необхідна для “штучного сонця”, знаходиться на Землі практично в безмежних кількостях. Тому термоядерна енергія вважається ідеальною “кінцевою енергією” для майбутнього людства.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...