У Латвії винесли вирок чоловіку, який напав на хлопця з українським прапором

Латвійський суд засудив до двох років умовно з випробувальним терміном чоловіка, який у травні минулого року напав на хлопця, на якому був накинутий прапор України. Про це інформує видання Delfi, передають Патріоти України.

Нападник, місцевий житель Валерій Лазарєв, був засуджений на два роки умовно. Адвокат постраждалого хлопця заявив, що зараз очікує повне рішення суду та обґрунтування вироку.

Захисних хлопця вважає, що вирок був недостатньо суровим, оскільки Лазарєв може не задуматись над своєю поведінкою, попри його вибачення перед постраждалим.

Прокуратура минулого літа засудила Лазарєва до 200 годин громадських робіт, оскільки він вибачився перед постраждалим та виплатив компенсацію. Проте адвокат оскаржив це рішення, після чого прокуратура скасувала свій вирок і поновила справу.

Інцидент стався 20 травня 2022 року недалеко від пам'ятника Свободи, де відбулася хода "За звільнення від радянської спадщини".

Після ходи неподалік місця його проведення, на вулиці Едуарда Смільгя, водій автомобіля BMW вийшов зі своєї машини і завдав тілесних ушкоджень юнакові 2003 року народження, у якого на плечах був накинутий український прапор.

Після інциденту водій на своєму BMW втік з місця пригоди, але було встановлено, що нападником був чоловік 1984 року народження, який раніше вже потрапляв у поле зору поліції.

Поліція потім знайшла автомобіль у дворі приватного будинку, номерні знаки на транспортному засобі було замінено, щоб злочинець міг приховати своє місцезнаходження. Сам нападник ховався за димарем на горищі свого будинку.

У момент нападу в машині разом із зловмисником перебувала співробітниця поліції. Її звинуватили у бездіяльності та звільнили зі служби.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...