У Латвії затримали місцевих чоловіків, які зірвали український прапор у центрі Риги (фото)

У Ризі затримали двох громадян Латвії, які зірвали український прапор з однієї з будівель у центрі міста 5 квітня. Про це повідомляє латвійська поліція у середу, 10 квітня, передають Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні, про випадок у поліцію повідомив очевидець. Він розповів, що один з чоловіків зривав прапор, а інший знімав його на відео. Поліція відразу ж розпочала розслідування.

Поліція пише, що двох чоловіків затримали 9 квітня, вони не були раніше судимі. Під час обшуків у їхніх будинках знайшли маску та рацію, які використали під час зриву прапора, а також інші предмети, що стосуються «прославляння комуністичного режиму і РФ».

Кримінальну справу відкрили за фактом дій щодо «розпалювання національної, етнічної, расової чи релігійної ненависті, а також про умисне знищення або пошкодження чужого майна».

У поліці Латвії додали, що у той час, коли РФ вже кілька років веде жорстоку війну проти Україні, будь-яка підтримка держави-агресора є неприпустимою. «Державна поліція звертає увагу, що в час, коли Росія вже кілька років веде жорстоку війну проти України, вчиняє воєнні злочини, в тому числі вбивства мирних українських громадян, а також поширює пропаганду та брехню навіть серед власних громадян, будь-яка підтримка держави-агресора або героїзація її символіки є неприпустимою, і поліція робитиме все можливе для притягнення таких осіб до передбаченої законом відповідальності», — додається у повідомленні.

9 квітня повідомлялося, що у центрі Риги невідомий у балаклаві зірвав прапор України з будівлі. Відомо, що прапор зірвали з будівлі на вулиці Кр. Барона в Ризі.

В українських біженців виникли проблеми з документами у країні ЄС: Спливли деталі

четвер, 16 травень 2024, 7:15

В українських біженців в Естонії виникли проблеми з документами через те, що їм вчасно не продовжили посвідки на проживання. Спілка міст та волостей Естонії звернулася до МВС з проханням прискорити процедуру. Для багатьох українців такі затримки означа...

ТЦК зможе викликати громадян для проходження ВЛК: Як працюватиме електронний кабінет

четвер, 16 травень 2024, 6:56

Починаючи з 18 травня, військовозобов'язані громадяни України зобов'язані оновити свої дані, відвідавши ТЦК або ЦНАП чи робити це через електронний кабінет. Тих, хто скористається останнім способом, згодом співробітники ТЦК зможуть викликати для проход...