"У лікарні було б дивно": У ЗСУ нагадали, де в Україні роздають повістки (відео)

У лікарнях роздавати повістки українцям було б дивно, а от у спортзалах можна, якщо власники не проти. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передають Патріоти України.

"Якби представників ТЦК зафіксували у відділенні лікарні травматології і якби вони там роздавали повістки — це було б дивно. А спортзал — це громадське місце", — сказав він.

Речник підкреслив, що закон чітко встановлює місця, де вручати повістки заборонено. В інших місцях це можливо. Спортзал чи тренажерний зал — це заклад, який надає громадські послуги.

"І якщо їхні власники не заперечують, то представники ТЦК можуть провести там заходи з оповіщення громадян, які можуть підпадати під мобілізацію", — зазначив Фітьо.

Повістки у поштових скриньках та дверях квартир

Зі слів військового, такі повістки "ні до чого не зобов’язують". Однак вони інформують, що військовозобов’язаному треба з’явитись у ТЦК.

"Виходить, що з якихось причин особи, які мали йому вручити повістку, його не застали вдома. І в такий спосіб цю людину просто проінформували", — пояснив Фітьо.

Він підтвердив, що українці можуть проігнорувати таке сповіщення, бо повістку мають вручати особисто. Однак якщо людина не уникає оновлення своїх даних або мобілізації, вона відреагує і на таку повістку.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...