"Всі вони - наші дуже великі друзі": У лікарні Мечникова розповіли, як рятують від страшних поранень бійців ЗСУ

Українські воїни, яких привозять з передової в лікарню імені Мечникова у Дніпрі, найчастіше отримують поранення обличчя, голови, кінцівок і грудей. Про це в інтерв'ю "Гордону" розповів головний лікар медзакладу Сергій Риженко. Він додав, що по суті його колектив рятує героїв з усім спектром важких травм, які бувають на війні., передають Патріоти України.

"І ми сьогодні обговорювали з військовими: нам вдалося врятувати 1 200 кінцівок... Тягнули до кінця. Хлопці залишилися з ногами і з руками. І я знаю, що відновлені функції цих кінцівок. Там, де вже не було шансів, оперували", – згадує медик. Риженко зазначив, що багато хто з воїнів тепер живе з протезами, але головне те, що вони можуть самостійно рухатися.

"Всі вони – наші дуже великі друзі. Ми як єдине військово-медичне братство. Вони кажуть: "Коли йдемо у бій, говоримо, щоб в разі поранення нас відвезли в Мечникова. Там врятують". І ми цим пишаємося", – поділився своїми переживаннями головлікар.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...