У Лівані оголошено траур: З Бейруту находять повідомлення про жахливі руйнування та сотні поранених через два страшних вибухи

Відомо про мінімум 10 загиблих, рахунок поранених іде на сотні

Масштабні руйнування і сотні поранених: що відомо про вибух в Бейруті

Як писали Патріоти України, сьогодні ввечері столицю Лівану Бейрут сколихнули два потужні вибухи. За попередньою інформацією, у міському порту здетонував склад нібито з піротехнікою. Численні відео очевидців демонструють руйнівні масштаби трагедії. Що наразі відомо про катастрофу.

Вибухів було два

Два вибухи сталися в порту Бейрута протягом 15 хвилин. Перший, не дуже сильний, спровокував загоряння піротехніки на портовому складі. Через деякий час пролунав другий, воістину масштабний вибух, хвиля від якого буквально знесла багатоповерхову будівлю, яка знаходилася поруч.

Постраждала половина Бейрута

Губернатор міста порівняв вибухи в Бейруті з подіями в Хіросімі і Нагасакі. За його словами, постраждала половина міста. Вибухова хвиля від другого вибуху повністю зруйнувала кілька сусідніх будівель, вибила шибки у сотнях автомобілів і будинків. Повідомляється також, що хвиля від вибуху в Бейруті дійшла до Кіпру, який розташований за 250 кілометрів від столиці Лівану.

Місцеві ЗМІ повідомляють про перебої з інтернетом. Понад 30 команд Червоного Хреста і ліванська армія працюють на місці трагедії.

На цей час вже відомо про мінімум 10 загиблих. Рахунок постраждалих від вибухів йде на сотні. У більшості людей осколкові поранення, спричинені вибуховою хвилею. Влада Лівану оголосила 5 серпня днем трауру по всій країні.

Оновлено о 20.55 Від вибуху загинуло щонайменше 10 людей, заявив глава Генеральної безпеки генерал Абас Ібрагім. Він очікує, що число жертв зросте.

Оновлено о 20.27 У момент вибуху у порт заходив італійський корабель капітан італійського корабля The Orient Queen. Кілька матросів були поранені та доставлені у лікарню. Капітан судна від вибухової хвилі вилетів з рубки та пробив головою скло.

Він був покритий кров’ю після того, як вибух перекинув його через кімнату свого корабля.

Оновлено о 20.24 Генеральний секретар ліванського партії Аль-Катаїб Самі Жмайель поранений в результаті вибуху в бейрутському порту. Його стан оцінюється як критичний, заявили в онлайн-трансляції телеканалу Аль-Арабія.

Оновлено о 20.15 Ізраїль заперечує причетність до вибуху в Бейруті. Деякі ЗМІ Лівана повідомляли, що вибух могли спричинити ізраїльські ракети, які атакували базу ісламського угрупування Хезболла.

Оновлено о 20.08 Глава служби безпеки Лівану спростував версію про вибух піротехніки у порту Бейрута. Вибух стався у місці, куди звозили конфісковані вибухонебезпечні речовини, заявив він Аl Jazeera.

Оновлено о 19.33 Ще один вибух стався у порту. Також говорять про вибух неподалік від резиденції колишнього прем’єра країни Рафіка Харірі. ВВС припускає, що вибухи сталися напередодні оголошення вироку у справі про вбивство Харірі в 2005 році. Тоді автомобіль, у якому він їхав, підірвався на міні.

Оновлено о 19.20 Міністр охорони здоров’я Лівану Хамад Хасан заявив, що вибухнув корабель з піротехнікою. У нього є дані про сотні постраждалих і загиблих.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...