​У Луцьку дітям учасників АТО відмовили в пільгах при вступі в училища (відео)

Незважаючи на те, що в Україні діє закон про державну підтримку учасників бойових дій і їх дітей для отримання професійно-технічної та вищої освіти, в Луцьку двом дітям бійців АТО відмовили в пільговому вступі до вищого професійного училища. Про це розповіла вже звільнена секретар приймальної комісії Інна Пасюта, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Волинь UA».

За її словами, дітей, які, відповідно до закону, повинні пройти поза конкурсом, перемістили в резерв.
Директор Луцького вищого професійного училища, голова приймальної комісії Володимир Романюк розповів журналістам, що пільги не поширюються на дітей учасників бойових дій. Право на позаконкурсний зарахування мають діти-сироти, діти-інваліди та діти загиблих учасників бойових дій.
В обласному управлінні освіти підтвердили слова директора і пояснили, що дирекція кожного навчального закладу самостійно розробляє правила вступу, які узгоджуються з обласним управлінням освіти і науки.
У той же час, за словами заступника голови приймальної комісії Алли Тортіної, діти, які зараз в резерві в списку абітурієнтів, мають шанс вчитися. Це стане можливим, якщо абітурієнти з більш високим рейтингом заберуть свої документи.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...