У Львові аферист офіційно отримав статус учасника АТО (фото)

Віталій Коваленко активно намагається скористатися своїм посвідченням, щоб отримати різні пільги.

Відомий в середовищі учасників війни на Донбасі аферист Віталій Коваленко, який підробляв документи, щоб видати себе за учасника АТО, отримав справжнє посвідчення учасника бойових дій (УБД), повідомляють Патріоти України.

Коваленко раніше двічі був засуджений за різні злочини, підробляв документи про участь у військових діях, носив фіктивне посвідчення УБД і брехав про звання полковника розвідки. За інформацією журналістів, Коваленко збирав гроші на АТО, але не використав їх за призначенням.

У 2016 році Коваленка з фіктивними документами і помилковими орденами навіть затримувала СБУ, однак потім передала справу поліції. Влітку 2019 поліція закрила провадження проти Коваленка через "відсутність складу кримінального правопорушення". Про отримання аферистом справжнього УБД повідомив в січні військовослужбовець Андрій Дякович.

Представник Львівського військового комісаріату Володимир Фітьо підтвердив, що 29 січня Коваленку дійсно видали посвідчення УБД. За його словами, рішення про видачу Ковалену посвідчення прийняла комісія командування Сухопутних військ ЗСУ з розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

Журналісти протягом лютого двічі зверталися з офіційними запитами до командування Сухопутних військ ЗСУ. "Він отримав посвідчення УБД згідно з документами, які є підставою для отримання статусу учасника бойових дій, які визначені постановою Кабінету міністрів №413. Він надав документальні підтвердження перебування в зоні АТО за два періоди по сукупності більше 30 діб", - повідомив представник Сухопутних військ, який відмовився називати своє ім'я.

Військові частини, в яких знаходився Коваленко, це частина А1445 (розвідка), де він перебував 17 днів в жовтні 2017 року, а потім його звільнили через пияцтво. У тому ж році він провів ще 22 дні в зоні проведення бойових дій в складі військової частини А0998 (24-а окрема механізована бригада). Обидві військові частини підтверджують присутність Коваленка в зоні проведення антитерористичної операції, що офіційно дає йому право на отримання УБД.

Як повідомляється, Віталій Коваленко активно намагається скористатися своїм першим справжнім посвідченням УБД, щоб отримати різні пільги. Після отримання посвідчення він знову звернувся до Львівського центру надання послуг учасникам АТО, щоб отримати 100 тис. грн за програмою матеріальної допомоги від міста. Як розповіла керівник центру Світлана Ткачук, Коваленку вдруге відмовили у виділенні грошей.

Джерело: Zaxid.net

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...