У Львові з ока дитини дістали 10-сантиметрового гельмінта - намагався "проникнути" в череп (фото)

У Львові офтальмологи обласної дитячої лікарні "Охматдит" виявили в оці 3-річної дівчинки 10-сантиметрового гельмінта. Про це повідомили на сторінці медзакладу у Facebook, передають Патріоти України.

Як виявили гельмінта

Медики розповіли, що у дитини з'явилася припухлість і свербіж ока, погіршився зір, але лікування не давало результатів, утворилася пухлина.

"Те, що наші окулісти побачили в операційній, викликало шок. У гранульомі під кон’юнктивою жив гельмінт дирофілярія (Dirofilaria) довжиною понад 10 см", - пояснили у лікарні.

Також лікарі сказали, що дирофілярія, вона ж "зла нитка", найчастіше потрапляє в організм людини через комарів від собак, які є проміжною ланкою.

До того ж дорослі гельмінти живуть під шкірою або слизовою оболонкою у будь-якій частині тіла, в очах це найчастіше повіки та очне яблуко,.

Які симптоми

Зазначається, що у місці, де оселився гельмінт, людина відчуває печію, свербіж та з’являється пухлинка завбільшки зерна. Також паразит поводиться дуже самовпевнено у тілі людини. Гельмінта з ока дитини окулісти дістали мікрохірургічним пінцетом.

"Коли ми почали надрізати ту пухлинку в операційній, вона почала втікати від нас. Але ми швидко зорієнтувалися і встигли упіймати паразита за хвіст. Якби він втік у череп, то ми б не дістали його", - розповів офтальмолог Всеволод Радомський. Наразі у дівчинки повністю відновився зір і пройшло запалення.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...