У Львові жінка з діагнозом "безпліддя" народила вже восьму дитину

У лікарні святої Анни Першого медичного об’єднання Львова лікарі прийняли пологи у жінки (вже восьмі), якій свого часу поставили діагноз "безпліддя". Про це повідомила Львівська міська рада.

У лікарні святої Анни Першого медичного об’єднання Львова 40-річна Віра Войтків, якій ставили діагноз "безпліддя", народила вже восьму дитину. Саме в цій медичній установі жінка народжувала уп’яте поспіль.

Як сказано в повідомленні, Віра Войтків рано вийшла заміж – у 18. І одразу захотіла стати мамою, оскільки за малюками любить доглядати від дитинства: у своєму селі на Львівщині часто збирала дітей та організовувала для них забави. Однак попри сильне бажання мати власних дітей, перші дві вагітності Віри були невдалими: жінка втрачала своїх ще ненароджених малюків на терміні 14-15 тижнів вагітності. І в її 20 років Вірі Войтків поставили діагноз "безпліддя".

А за якийсь час під час медичного огляду жінка довідалася, що вона знову при надії. І цього разу дитя таки з'явилося на світ. Вірі був 21 рік. "У перші дні після народження дитинки мені здавалося, що то сон, - згадує жінка. - Я не вірила, що змогла виносити і народити. Щастю не було меж!" А упродовж певного часу народила ще шестеро здорових діток.

Зараз, у своїх 40 років, Віра Войтків стала мамою восьмий раз. Її донечка Амелія з’явилася на світ у лікарні святої Анни, що більш відома серед львів’ян як пологовий на Мечникова. Вага крихітки при народженні – 3500 гр, зріст – 53 см.

Тепер Віра – мама шістьох дівчаток і двох хлопців. У пологовому на Мечникова жінка народили уже вп’яте поспіль, бо повністю довіряє своїй лікарці, з якою знайома уже 12 років.

"У нас особливий зв’язок, - розповідає породілля. - Інколи вона передчуває те, що мені потрібна консультація, і телефонує швидше, аніж я їй. Скажу так: кожна вагітність є особливою, і під час кожної тривога мене не полишала. Але коли поруч лікарі з багаторічним стажем, страх зникає".

Може постраждати телевізор, холодильник та бойлер: Як підготувати техніку до відключень світла

субота, 28 вересень 2024, 0:10

Українцям варто захистити свою техніку через можливі стрибки напруги під час нових відключень. Бажано не лише вимикати телевізор, холодильник, бойлер та іншу техніку з розеток, а й встановити реле напруги, передають Патріоти України. Про це йдеться у м...

"Не шукайте глибини там, де пробите дно": Український військовий різко висловився про СЗЧ Гнезділова

п’ятниця, 27 вересень 2024, 23:55

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко прокоментував заяву військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова про самовільне залишення служби. Свою думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. ...