У Малайзії помер останній суматранський носоріг

У Малайзії померла остання в країні самка суматранского носорога, і з сьогоднішнього дня цей вид вважається вимерлими в азійській державі. Сумну новину опублікувало в Twitter державне інформаційне агентство Малайзії "Бернама", зазначають Патріоти України.
Померлої самці по кличці Іман було 25 років. Іман зловили в 2014 році і з тих пір вона перебувала під опікою в спеціальному центрі на острові Борнео.
Суматранський носоріг - найменший і самий древній серед п'яти видів цих тварин. Колись суматранські носороги жили по всій південній та південно-східній Азії. Але тепер вид майже зник в дикій природі: залишилося всього від 30 до 100 тварин. Вид знаходиться на межі вимирання.
Суматранскіе носороги найбільше страждають від діяльності людини. Одна з головних загроз для виду - це роздробленість невеликих популяцій тварин на різних територіях. Вона ставить під сумнів успішне відновлення виду. Спроби відновити його в Малайзії зазнали невдачі. В кінці травня в малайзійському заповіднику помер останній самець суматранского носорогу.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...