У Мексиці виявили стародавнє місто майя з сотнями будівель й людськими рештками

Федеральний уряд у Мексиці оголосив про відкриття "вражаючого" археологічного пам'ятника - стародавнього міста. Експерти припускають, що це місто майя, передають Патріоти України.

Як повідомляє Mexico News Daily, на місці розкопок виявили понад 300 будівель, висота деяких з них перевищує 8 метрів. Нову археологічну зону назвали Паамул II.

За даними видання, на початку цього року уряд Мексики вирішив перенести маршрут нової залізниці вглиб країни. Екологи протестували проти зміненого маршруту, оскільки будівництво вимагає розчищення значних ділянок незайманого лісу.

Наразі археологи обстежили тільки 11% нової ділянки будівництва. За словами вчених, вони виявили понад 25000 "нерухомих активів". Серед них є доіспанські споруди і "стародавні дороги". Знахідки свідчать про поселення майя "у всьому цьому регіоні".

Також археологи виявили понад 430 цільних керамічних горщиків і 423 кістки, відповідні доіспанським людським похованням. Як повідомляється, цінні реліквії будуть виставлені в музеях.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...