У мережі пригадали найпопулярніші смаколики часів СРСР (фото)

Діти раділи хлібу з цукром і ірискам, розжувати які було просто неможливо.

За часів СРСР було багато солодощів, які можна було приготувати на швидку руку, передають Патріоти України з посиланням на видання onedio.

Серед найпопулярніших карамельні півники, халва і цукерки "Пташине молоко". У статті згадали 12 ласощів, які давно забуті в Україні.

  • Карамельні півники на паличці.
Найчастіше їх можна було купити на ринку у бабусь. А форма могла бути яка завгодно – зайці, білки, рибки. Виготовлялися такі цукерки з паленого цукру. Причому, їх легко можна було зробити і вдома, ось тільки формочки для льодяників були далеко не у всіх.
  • Хліб з цукром.

За часів СРСР це було найулюбленіше і найдоступніше "тістечко".

  • Згущене молоко.

З нього робили торти, просочуючи коржі. А ще згущене молоко варили прямо у банці. Багато радянських школярів пам'ятають той страх, коли почув бабах на кухні і зрозумів, що згущене молоко вибухнуло і зараз звисає зі стелі, а батьки прийдуть з роботи з хвилини на хвилину.

  • Іриски.

Їх часто було неможливо розжувати, а після – боліли животи.

  • Кисіль в брикетах.

"Що значить, ви жувати кисіль?" – здивуються зараз діти. А справа в тому, що він був в брикетах і чекати, поки його зварять, просто не було сил, та й сухим він був набагато смачнішим.

  • Халва в жерстяних банках.

Тахінна, тобто з кунжуту, і най-найсмачніша!

  • Хліб з соняшниковою олією і сіллю.

Вдома їсти було нецікаво, потрібно було обов'язково вийти на вулицю і дражнити таким "бутербродом" інших дітей.

  • Цукерки "Пташине молоко".

Їх їли тільки у свята, а в звичайні дні коробка таких цукерок служила валютою: "Пташине молоко" дарували лікарям, вчителям та іншим потрібним людям.

  • Смола і гудрон.

Назвати їх делікатесами було складно, але як же радянським дітям хотілося жуйки, тієї самої, з "загниваючого заходу", яка вважалася розкішшю. Так що смолу і гудрон жували всі. Причому якщо перше було відносно безпечно для здоров'я, то з приводу другого такого не скажеш.

  • Грінки.

Якщо хліб трохи зачерствів, то його нарізали шматочками, умочували в яйце і відправляли на сковорідку.

  • Тістечко "Картопля".

Жодна кафешка не обходилась без цього десерту, і всюди його смак був різним. Робили його і вдома - вершкове масло, цукор, какао, молоко і, звичайно ж, печиво. Змішали, зліпили кульки, і готово.

  • Домашні козинаки.

У магазинах козинаки знайти було складно, тому робили їхні будинки: заливали очищене насіння саморобною карамеллю в формочках. Звичайно, такими козинаками можна було зламати зуб, але це ж такі дрібниці.


А ви це знали? Велика кількість сиру в раціоні може бути небезпечною: Медики назвали чотири проблеми

понеділок, 1 березень 2021, 11:45

Сир входить у раціон у більшості людей. Їм посипають улюблені страви, використовують як закуску до вина або на бутерброди. У сучасних супермаркетах сир представлений у величезному асортименті. Він є хорошим джерелом білка, кальцію і фосфору, також в нь...

Смерть була миттєвою: ​У Києві дівчинка вчинила страшне самогубство - батьки її покинули заради нової сім'ї (фото)

понеділок, 1 березень 2021, 11:33

У Києві 15-річна дівчина вистрибнула з вікна балкона. Про це повідомляє ресурс "Київ Оперативний" в Telegram-каналі, передають Патріоти України. Трагедія сталася в житловій багатоповерхівці за адресою Харківське шосе, 180. На жаль, дитина загинула на ...