"Україна і Росія. Два погляди на демократію, толерантність і повагу до прав людей": У мережі розгорівся мовний скандал через McDonalds (фото)

У мережі звернули увагу на те, що McDonalds в Україні пропонує тільки дві мови меню - українська та англійська. Можливість вибрати російську мову в терміналі самообслуговування в ресторанах відсутня. Скріншот став вірусним у мережі. Безліч українців відреагували на ситуацію, передають Патріоти України.

"McDonald's Україна і Росія. Два погляди на демократію, толерантність і повагу до прав людей. У чому складність прописати меню російською, угорською, кримськотатарською та іншими мовами, визнаними популярними в Україні? Щоб без скандалів і хейту?" – написав Макс Назаров.

"Та, чесно кажучи, набридли вже міркування про право на російську мову, про те, що "за Конституцією" і т.п. Всі все прекрасно знають. І не тільки знають, але готові на шкоду бізнесу чинити. Це дивно, звичайно. Меню у фастфуді в Україні і в РФ. Мови", – написав Андрій Кислов.

"У зв'язку з великим кіпешем пояснюю свою позицію, я українець, знаю, розумію мову, але в цьому пості мова про повагу до клієнта, бізнес не повинен бути заполітизованим, тим більше сервіс, це явна дискримінація російськомовних українців, яких дуже багато. Потрібно, щоб був вибір: українська, англійська, російська. Це питання поваги і лояльності до клієнтів", – написав Євген Хурсін.

При цьому в самій компанії McDonalds уточнюють, що основною мовою комунікації виступає українська.

"Треба, шолі, взяти дабл чіз і випити капучино за здоровля здорової компанії", – написала Анна Бойко. Багато українців також висловили свою позицію в коментарях до посту.



Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Підстава для визнання непридатним: Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації

вівторок, 23 квітень 2024, 9:55

В Україні продовжується військовий стан, а також проводиться загальна мобілізація. Усі військовозобов'язані зобов'язані пройти Військово-лікарську комісію (ВЛК). Проте існують хвороби хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у З...