У мережу злили базу даних водійських посвідчень українців: Нардеп Дубінський звинуватив "Дію"

Мінцифри запевняє, що новий додаток до цього причетним бути не може.

Нардеп Олександр Дубінський звинуватив портал "Дія" в зливі персональних даних. Він написав у Facebook пост про те, що один з чат-ботів Телеграма запропонував йому купити свої дані, передають Патріоти України.

Дубінський звинуватив Мінцифри в продажу інформації. Але пізніше видалив свій пост. "Тільки-но розмовляв з міністром цифрової трансформації М. Федоровим, який протягом дня обіцяє надати інформацію про те, хто і як зливає дані з держреєстрів. До моменту отримання цієї інформації пости про "Дію" видалені. Якщо інформація Михайла виявиться не релевантною, або не доведе зворотного - повернемося до теми", - пояснив видалення Дубінський.

Слідом за цим в офіційному чат-боті "Дії" з'явилось спростування інформації нардепа. При цьому підтверджується, що дійсно в мережу злили базу даних водійських посвідчень, але, як заявляють в "Дії", ці дані зі старих баз даних, які вже давно гуляють у відкритому доступі.

"Вчора один телеграм-бот злив базу даних 26 млн водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна "Дія" - безпідставні. Це неможливо навіть теоретично. Ось чому:
1. "Дія" не має бази даних і не накопичує таку інформацію.
2. Обсяги інформації, доступної в боті, в десятки, а то і сотні разів, перевищує ту, з якою працює "Дія".
3. Аналіз бота свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в даркнеті. Йдеться про базу ПриватБанку, а також інших приватних базах даних. Наприклад, в боті доступні паролі Вконтакте, Linkedin", - заявили в Мінцифри.

Готуйтеся до удару! Перший етап підвищення тарифу на електроенергію можуть провести вже у 2024 році - всього їх буде декілька

середа, 8 травень 2024, 14:50

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вже у 2024 році. Причина – дорожнеча відновлення об'єктів електроенергетики, для чого, за словами самих енергетиків, потрібен великий фінансовий ресурс. Загалом підвищення тарифу може пройти у кілька е...

Друг намагався врятувати, але марно: В Одесі чоловік зарізав 16-річного підлітка (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 13:52

В Одесі правоохоронці затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 16-річного школяра. Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передають Патріоти України. Зазначається, що ввечері 6 квітня двоє підлітків йшли додому, коли незнайомі чоловіки попро...