У м'ясі курей виявили сальмонеллу та гелеподібну субстанцію: Eкраїнцям розповіли, де неможна купувати курятину

В українській курятині виявлено гелеподібну субстанцію під шкіркою, яка утримує велику кількість вологи, а польській дедалі частіше знаходять небезпечну сальмонеллу. Українцям розповіли, де краще купувати м'ясо курей та як його перевіряти на якість, передають Патріоти України.

Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова повідомила, що незрозумілий гель в українській курятині не дуже небезпечний для людини. Проблема лише в тому, що за зайву вологу споживачі платять як за м'ясо.

"Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна", - зазначила Куликова.

Експерт додала, що перевірка м'яса курей на прилавках українських магазинів відбулася влітку цього року. Для аналізу обирали продукцію найвідоміших виробників курятини в Україні.

У м'ясі не виявили гормонів, сальмонели та антибіотиків, якими так часто лякають українців. Водночас, Олена Куликова додала, що сальмонеллу часто знаходять у курятині, яка завозиться до України з Польщі.Щоб уникнути небезпечного придбання, експерт рекомендують ретельно підходити до вибору м'яса курей.

"Куриця має бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною. Найкраще купувати курку у вакуумному пакуванні. У такому разі ймовірність те, що на неї потраплять бактерії – дуже низька”, - пояснила Куликова.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...