В українській курятині виявлено гелеподібну субстанцію під шкіркою, яка утримує велику кількість вологи, а польській дедалі частіше знаходять небезпечну сальмонеллу. Українцям розповіли, де краще купувати м'ясо курей та як його перевіряти на якість, передають Патріоти України.
Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова повідомила, що незрозумілий гель в українській курятині не дуже небезпечний для людини. Проблема лише в тому, що за зайву вологу споживачі платять як за м'ясо.
"Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна", - зазначила Куликова.
Експерт додала, що перевірка м'яса курей на прилавках українських магазинів відбулася влітку цього року. Для аналізу обирали продукцію найвідоміших виробників курятини в Україні.
У м'ясі не виявили гормонів, сальмонели та антибіотиків, якими так часто лякають українців. Водночас, Олена Куликова додала, що сальмонеллу часто знаходять у курятині, яка завозиться до України з Польщі.Щоб уникнути небезпечного придбання, експерт рекомендують ретельно підходити до вибору м'яса курей.
"Куриця має бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною. Найкраще купувати курку у вакуумному пакуванні. У такому разі ймовірність те, що на неї потраплять бактерії – дуже низька”, - пояснила Куликова.
У центрі Києва пограбували автомобіль обмінника валют. З його багажника викрали 15 млн гривень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури. Як зазначили в прокуратурі, організатор схеми разом зі спільн...
У кінці червня в мобільному застосунку "Резерв+" можна буде сплатити штраф за порушення військового обліку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони з цифровізації Катерину Черногоренко в інтерв'ю DOU, передають Патріот...