В українській курятині виявлено гелеподібну субстанцію під шкіркою, яка утримує велику кількість вологи, а польській дедалі частіше знаходять небезпечну сальмонеллу. Українцям розповіли, де краще купувати м'ясо курей та як його перевіряти на якість, передають Патріоти України.
Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова повідомила, що незрозумілий гель в українській курятині не дуже небезпечний для людини. Проблема лише в тому, що за зайву вологу споживачі платять як за м'ясо.
"Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна", - зазначила Куликова.
Експерт додала, що перевірка м'яса курей на прилавках українських магазинів відбулася влітку цього року. Для аналізу обирали продукцію найвідоміших виробників курятини в Україні.
У м'ясі не виявили гормонів, сальмонели та антибіотиків, якими так часто лякають українців. Водночас, Олена Куликова додала, що сальмонеллу часто знаходять у курятині, яка завозиться до України з Польщі.Щоб уникнути небезпечного придбання, експерт рекомендують ретельно підходити до вибору м'яса курей.
"Куриця має бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною. Найкраще купувати курку у вакуумному пакуванні. У такому разі ймовірність те, що на неї потраплять бактерії – дуже низька”, - пояснила Куликова.
В Україні спостерігається чергове зниження цін на цибулю. Протягом цього тижня українські виробники стали масово знижувати ціни на цю продукцію, у зв’язку зі стрімким зниженням якості ріпчастої цибулі, закладеної у сховища у 2024 році. Про це повідомля...
Поліція викрила десятки схем незаконного переправлення чоловіків за кордон у 19 областях України. Фігурантам вручили підозри, передають Патріоти України з посиланням на Нацполіцію. Правоохоронці у рамках кримінальних справ провели 270 обшуків. Викрили...