У Міноборони Британії салат "олів’є" несподівано назвали "українською традиційною стравою"

Британське Міністерство оборони назвало російський салат "олів'є" традиційною українською стравою. Про це йдеться в повідомленні Міноборони Британії в Facebook, передають Патріоти України.

«До 33 років незалежності група українок відвідала збір своїх солдатів у Великій Британії. Вчора нагодували солдатів традиційним салатом "олів’є" та співали пісні з батьківщини, щоб відсвяткувати національний День незалежності», — сказано в повідомленні Міністерства оборони.

Слід зазначити, що салат "олів'є" отримав свою назву на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є, який тримав у Москві на початку 60-х років XIX століття трактир з французькою кухнею «Ермітаж». Салат також був популярний у радянському союзі, але ніколи не був традиційною українською стравою.

"Має знайти": Олександр Усик сказав, чого сьогодні найбільше бракує українському боксу

вівторок, 27 серпень 2024, 6:48

Абсолютний чемпіон світу в ексклюзивному інтерв'ю NV розповів про проблеми у вітчизняному спорті, передають Патріоти України. Зокрема, на питання чого сьогодні найбільше не вистачає українському боксу, Усик відповів так:. «Менеджерів. Бо саме якісний м...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...