У Міноборони пояснили, навіщо зловмисники створили фальшиві веб-застосунки "Резерв+"

Міністерство оборони України виявило три підроблені версії вебзастосунку "Резерв+", які ще знаходилися на стадії розробки. Про це в етері телемарафону поінформувала заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко, передають Патріоти України.

За її словами, підроблені веб-застосунки "Резерв+" знаходилися на стадії створення і не були запущені. Спеціалісти оперативно виявили загрозу і попередили громадян про небезпеку, щоб вони були пильними і знали, як розпізнати підробки. Вона розповіла, що підроблені сайти часто відрізняються від справжніх лише незначними деталями в адресі веб-сайту.

Черногоренко пояснила, що важливо перевіряти адресний рядок при використанні сайту "Резерв+". Офіційний сайт має домен "mod.gov.ua" і містить посилання на додатки в App Store та Google Play. Користувачам слід уникати сайтів з адресами, що схожі на офіційні, але мають додаткові елементи в кінці, такі як "top", "website" чи "org".

Вона також зазначила, що підроблені сайти створюються для збору особистих даних українських військовозобов'язаних і можуть використовуватися для атак або інформаційних кампаній, спрямованих на дискредитацію Міністерства оборони України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали як згенерувати військовий квиток у "Резерві+". Міністерство оборони України оприлюднило покрокову інструкцію, як згенерувати військовий квиток в застосунку.

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...