У Міноборони розкрили деталі військового обліку жінок: Коли почнеться і що треба знати

Військовий облік для жінок може стати добровільним і розпочатися лише після того, як закінчиться війна з РФ. У Міноборони запропонували переглянути перелік спеціальностей жінок, з якими вони мають бути поставлені на військовий облік. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook. Вона зазначила, що відомство проаналізувало поточну потребу у мобілізації жінок, передають Патріоти України.

"На сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку", — заявила Маляр.

Проте, за її словами, в ЗСУ досі потребують людей зі спеціальностями у сферах медицини, харчових технологій та радіотехніки.

Зважаючи на це, в Міністерстві оборони запропонували внести зміни до відповідних законодавчих і нормативних актів в частині взяття жінок на військовий облік.

А саме:

Скоротити перелік спеціальностей і професій жінок, що підлягають військовому обліку, відповідно до нинішніх потреб ЗСУ.

Зробити постановку жінок на військовий облік добровільною.

Розпочати процес постановки жінок на військовий облік після завершення дії особливого періоду.

Маляр наголосила, що обов'язковість постановки жінок на військовий облік, які мають визначені військово-облікові спеціальності, - це норма закону, і ні Міноборони, ні Генштаб не можуть змінювати закон.

"Якщо буде змінено цю норму, Міноборони і Генштаб її виконає. Від себе ми підготували пропозиції щодо цих змін у бік добровільності і наш варіант законопроєкту знаходиться зараз на погодженні в інших міністерствах - такий порядок. Але приймати рішення буде Парламент", – наголосила Маляр. Разом з тим вона зазначила, що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила, лише за її згодою.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...