У Міноборони розповіли, чи можна буде подавати запити про відстрочку онлайн

Міністерство оборони України працює над можливістю онлайн отримувати відстрочку від мобілізації. Така функція є "дуже гарячим запитом", зокрема серед багатодітних батьків. Очікується, що статус людини з відстрочкой буде надаватися автоматично у затосунку "Резерв+". Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Коли відстрочка буде надаватися онлайн

Наразі Міноборони працює над можливістю надавати відстрочку від мобілізації онлайн, розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

За її словами, деякі підстави для надання відстрочки можливо реалізувати швидко. Це, зокрема, багатодітність та статус студента, тобто дані, які вже доступні в державних реєстрах.

Однак з низки інших підстав для надання відстрочки даних немає, каже посадовиця.

"Наприклад, відсутня єдина централізована база, яка швидко надасть нам можливість отримати інформацію щодо догляду за людиною з інвалідністю", – розповіла Черногоренко.

Вона додала: в Міноборони планують, "щоб це була не просто заявка онлайн, а одразу статус".

"Є підстава – ми зайшли в реєстр, перевірили, що дійсно є родинний зв'язок та інвалідність. І одразу відобразили в "Резерв+". Але це наше домашнє завдання", – каже заступниця міністра.

Отримала 80% опіків тіла: У Київській області жінка підпалила себе перед будівлею суду (фото)

п’ятниця, 19 липень 2024, 16:56

18 липня в СМТ Рокитне Київської області жінка підпалиласебе біля будівлі суду. Про це повідомив Telegram-канал"Київ ІНФО | Новини Україна

Війна “провокує” рак: Богомолець попередила українців про незворотні наслідки

п’ятниця, 19 липень 2024, 16:49

Несприятливі умови, високий рівень стресу під час війни та коронавірус призводять до того, що зростає кількість випадків онкологічних захворювань. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла заслужена лікарка України, докторка медичних наук, проф...