У Міноборони розповіли свою версію, чому військові залишають службу

У відомстві планують повернути до армії колишніх військовослужбовців.

Учасників бойових дій на сході України не можуть втримати на службі в армії через те, що вони не розуміють свого кар'єрного зростання та перспектив на майбутнє. Про це в етері «Нині вже» на Hromadske повідомила заступниця міністра оборони Аліна Фролова, передають Патріоти України.

«У нас за ці роки (конфлікту на сході України — ред.) сформувався цілий пласт людей, які пройшли війну, які є професійними воїнами. На жаль, ми не змогли всіх їх втримати в армії… Люди говорять про нерозуміння свого кар'єрного зростання. Тобто вони не розуміють, що з ними буде завтра, і це дуже сильно демотивує», — розповіла Фролова.

За її словами, військові не розуміють принципів ухвалення рішень про підвищення чи переведення на інші посади. «Саме це є завданням, яке треба вирішити насамперед. Те, що називається професійна військова кар'єра, — це наше завдання номер один», — запевнила чиновниця. За її даними, 60% сержантів перейшли в офіцерство, тому що «не розуміли своєї подальшої кар'єри». Через це у Міноборони планують доукомплектувати сержантський корпус. Окрім того, у відомстві планують повернути до армії колишніх військовослужбовців. «Незадоволення бюрократією, незадоволення кар'єрними перспективами, але лояльність при цьому до армії дуже велика. І ми можемо повернути багато досвідчених людей, якщо ми надамо їм умови, які дадуть їм можливість розвиватися», — додала заступниця міністра оборони.

Джерело: Громадське.ua

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...