У морі біля берегів Туреччини стався вибух на кораблі, постраждав українець (відео)

У ніч проти 25 грудня стався вибух на вантажному судні у морі поблизу берегів Туреччини. Серед 17 осіб, що перебували на кораблі, був українець. Повідомляється, що капітан судна зник безвісти, решту 16 членів екіпажу було врятовано. Про це пишуть турецькі ЗМІ, передають Патріоти України.

За даними турецьких джерел, у ніч проти 25 грудня поблизу берегів Туреччини стався вибух на вантажному судні. Після вибуху воно зайнялося. Як стало відомо, вантажне судно BEATA , що належить Мальті, прямувало до Трабзона, аби завантажитися вугіллям. Однак за 7 миль до Бозбуруна у провінції Синоп у Туреччині на судні стався вибух та почалася пожежа.

Попередньо причиною інциденту міг стати витік газу, який і спричинив вибух. За даними турецьких ЗМІ, на судні перебували 17 членів екіпажу, більшість з них - єгиптяни. Однак серед моряків був і українець, а також албанець та грузин. Після вибуху члени екіпажу змогли самостійно викликати допомогу.

16 моряків було врятовано. Їх госпіталізували. За даними Єгипетської студентської спілки в Туреччині, члени якої запевняють, що контактували з лікарями, медики оцінюють стан постраждалих моряків як стабільний. Водночас капітан судна станом на 17:00 вважається зниклим безвісти.

В Україні хочуть скоротити витрати енергомережі завдяки "розумним мережам": Міненерго розкрило деталі

понеділок, 20 травень 2024, 23:57

Міністерство енергетики України схвалило дорожню карту розвитку "розумних мереж", яка передбачає впровадження автоматизації та цифрових рішень на всіх рівнях енергосистеми. Впровадження "розумних мереж" дозволить зменшити втрати електроенергії в електр...

"Бо похоронка – це "двушка" в Пензі": Військовий-історик розповів про головну мрію родичів окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 22:41

У депресивних регіонах Росії родини військових мріють про похоронку, адже це своєрідна звістка про майбутні грошові виплати. Таку думку висловив музейник, кандидат історичних наук і доброволець Олександр Хоменко, передають Патріоти України. За його сло...