У Москві прозвучала "Ще не вмерла": Український спортсмен став у столиці РФ чемпіоном Європи

Данило Болдирєв вже тричі здобував "срібло" і один раз "бронзу" чемпіонатів Європи. І ось нарешті - довгоочікуване "золото"!

У Москві стартував чемпіонат Європи зі скелелазіння, яке, до речі, буде представлено на Олімпійських іграх в Токіо в 2021 році. Прекрасно виступив в столиці Росії 28-річний український спортсмен Данило Болдирєв, який завоював золоту медаль в дисципліні «швидкість», повідомляють Патріоти України.

У фіналі наш співвітчизник, який після окупації частини Донбасу в 2014 році переїхав з Донецька до Одеси, з результатом 5,6 сек. всього на п'ять сотих секунди випередив росіянина Льва Рудацького і вперше став чемпіоном Європи (третім фінішував поляк Марцін Дзенськи). На честь перемоги Болдирєва в Москві прозвучав гімн «Ще не вмерла Україна»!

Зазначимо, що раніше Данило тричі здобував "срібло" і один раз "бронзу" чемпіонатів Європи. І ось нарешті - довгоочікуване "золото"!

До речі, на ЧС-2014 Данило Болдирєв не тільки став чемпіоном світу в швидкісній дисципліні, але й встановив світовий рекорд (5,6 сек.), який, щоправда, пізніше був побитий іранцем Резой Аліпуром (5,48 сек.).

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...