Бути обміну чи ні? У Москві винесли нове рішення щодо українських моряків

Московський міський суд у п'ятницю, 16 серпня, відмовив у звільненні зі слідчого ізолятора ще п'яти українських моряків-військовополонених, захоплених Росією в листопаді 2018 року. Так, Володимира Терещенка, Андрія Шевченка, Романа Мокряка, Андрія Оприско і Сергія Цибізо залишили під вартою до 24 жовтня, повідомляють Патріоти України.

Таким чином суд не підтримав апеляційну скаргу захисту на постанову Лефортовський суду Москви. Раніше російський суд назвав законним арешт Дениса Гриценко, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, Богдана Головаша і Сергія Попова.

Відзначимо, в РФ 24 українцям, що перебували на суднах, пред'явлено звинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ). Покарання за цією статтею передбачає до шести років ув'язнення.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...