У МОЗ дали прогноз, коли Україна може піти на новий локдаун та які будуть обмеження

Новий локдаун в Україні, можливо, запровадять у листопаді - саме тоді країна може наблизитися до "червоної" зони карантину. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"За тим сценарієм, за яким ми зараз рухаємось, новий локдаун можуть ввести орієнтовно у листопаді", - заявив він.

При цьому Кузін зауважив, що при масовій вакцинації від коронавірусу локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень. Або ж зовсім не вводити. Попри те, що рішення про локдаун ухвалює місцева влада, головний санлікар допустив запровадження загальнодержавних обмежень. Це можливо у випадку істотного погіршення ситуації, уточнив він.

Кузін також уточнив, що наразі, попри загальне погіршення епідситуації в країні, найбільше страждають східні й західні області. Раніше у Київській школі економіки заявили, що критична ситуація з COVID-19 наразі спостерігається у 16 регіонах.

За словами міністра охорони здоров'я, в Україні планують запровадити привілеї для українців, вакцинованих від коронавірусу. Для цього збираються перейняти досвід країн Європи та США, де такі привілеї вже працюють.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...