У МОЗ розповіли, хто буде оплачувати лікування українців, хворих на коронавірус

У випадку, якщо в когось із українців буде підозра на коронавірусну хворобу або цей діагноз підтвердиться, такі люди будуть лікувати в комунальних і державних медичних установах. І це буде безкоштовно. Про це заявила міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька в інтерв'ю "Громадському", передають Патріоти України.

Очільниця МОЗу наголосила, що зараз у медзакладах є відповідні ліки. Зі слів Скалецької держава докладе максимум зусиль, аби збільшити їхню кількість. "Ліки не є специфічними, не є складними для постачання. Наразі у закладах охорони здоров’я ліки є. Ми будемо робити все, щоб поповнити їхні запаси", - сказала міністерка.

Скалецька закликала українців не займатися самолікуванням і у разі захворювання негайно звертатися до лікарів."Найбільше проблем виникає тоді, коли людина пізно звернулася і почалася гостра пневмонія та проблеми з диханням", - додала вона. Зазначимо, що наразі в Україні немає жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...