У МОЗ розповіли, що буде з карантином в Україні з 25 січня, і оприлюднили свіжу статистику по COVID-19

Посилений карантин, який діє в Україні з 8 до 24 січня, підтвердив свою ефективність, проте не буде продовжуватися. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна". Він зазначив, що посилені обмежувальні заходи дозволили дещо нормалізувати ситуацію із зараженнями і знизити кількість випадків госпіталізації хворих, передають Патріоти України.

"Ми вже маємо попередньо результати, на які розраховували. Ми вже маємо стабілізацію за рівнем захворюваноті. Зменшення рівня захворюваності ми вже побачили. Ба більше – ми маємо зменшення кількості госпіталізованих людей", – сказав він. Що ж стосується подальших дій для стримування поширення пандемії, то, за словами чиновника, країна повернеться до формату адаптивного карантину.

"Стратегія, яку ми обирали, що це все розраховано на кілька місяців. Що ми вводимо цей жорсткий карантин, потім з нього виходимо і переходимо до адаптивного карантину і в такому режимі будемо триматися до закінчення епідсезону", – наголосив Степанов.

Нагадаємо, станом на 22 січня кількість хворих на коронавірус в Україні зросла до 1 182 969. За добу було виявлено 5348 випадків зараження. Водночас жертвами пандемії стали вже 21 662 українці (+163 за добу). Одужати вдалося 928 969 особам (+14 239 за добу).

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...