У Миколаєві чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації: Як його покарали

У Миколаєві до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте написав заяву про відмову від мобілізації. Про це йдеться у вироку Ленінського районного суду м. Миколаєва (назва суду недекомунізована), передають Патріоти України.

За даними суду, у червні 2023 року ВЛК визнала чоловіка придатним до мобілізації. Згодом йому вручили повістку про відправлення на військову службу.

Проте чоловік написав заяву про відмову від мобілізації та на вказаний у повістці час не прийшов до ТЦК. На суді чоловік пояснив, що є єдиним сином у родині та боїться загинути. Він додав, що під час російського наступу на Миколаїв 2022 року отримав поранення.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі.

Бережіться! У ВООЗ розповіли, чим трансжири небезпечні для здоров'я

п’ятниця, 19 липень 2024, 8:56

Нещодавнє дослідження ВООЗ виявило, що у близько третині українських перероблених продуктів - перевищення вмісту трансжирів, які є небезпечними для здоров'я, Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів представник Всесвітньої організації охорони здоров'я...

Мобілізований з Запоріжжя на півроку втік зі служби, бо рідний будинок пошкодила ракета. Сів як дезертир

п’ятниця, 19 липень 2024, 8:30

У Запоріжжі до 5 років позбавлення волі засудили мобілізованого, який втік зі служби, бо його будинок пошкодив ракетний удар. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду м. Запоріжжя. передають Патріоти України. За даними суду, мобілізовани...