У Миколаєві водій маршрутки вилаявся на пасажирку за українську мову, поліція розпочала кримінальне провадження

У Миколаєві слідчі поліції розпочали кримінальне провадження проти водія маршрутки, він нецензурно висловлювався на адресу пасажирки, яка державною мовою просила зробити зупинку. Про це йдеться у повідомленні обласної поліції у понеділок, 23 жовтня, передають Патріоти України.

Правоохоронці розповіли, що під час моніторингу виявили в інтернеті публікацію, у якій зазначається, що у одному з мікрорайонів Миколаєва водій маршрутного громадського транспорту нецензурно висловлювався на адресу пасажирки, яка державною мовою просила зробити зупинку.

За вказаним фактом слідчі Миколаївського районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 КК України Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Наразі поліцейські встановлюють усіх учасників події та перевіряють інформацію.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...