У минулі часи чоловіка, може, навіть нагородили б: Бельгійський фермер посунув кордон з Францією, щоб не заважав їзді трактора

Бельгійський фермер випадково змінив кордон з Францією. Чоловік на 2,29 метра посунув прикордонний камінь, і цим зменшив територію Франції, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC.

Зміну кордону помітив місцевий краєзнавець під час прогулянки в лісі. Влада Бельгії має намір зв'язатися з фермером, щоб він повернув камінь на місце.

Кордон Франції та Бельгії випадково пересунув бельгійський фермер. Ймовірно, камінь заважав чоловіку проїжджати трактором.

Відтак селянин пересунув знак вглиб території сусідньої держави. Прогулюючись лісом, змінений кордон помітив місцевий знавець історії. Він і побачив, що прикордонний камінь було посунуто на 2,29 метра – 7,5 фута. Загалом кордон між Францією та Бельгією простягається на 620 кілометрів.

Реакція влади

У Франції та Бельгії вже відреагували на цей інцидент. "Я був щасливий, моє місто стало більше. Але мер Бузіні-сюр-Рок (муніципалітет у Франції – 24 канал) не погодився", – відзначив очільник бельгійського муніципалітету Ерквеліни Девід Лавакс.

Втім зауважив, не є хорошою ідею те, що фермер зробив Бельгію більшою, а Францію меншою. До того такий крок завдав незручностей і приватним землевласникам.

Ми повинні мати змогу уникнути нової прикордонної війни,
– відзначив мер французького муніципалітету Бузіні-сюр-Рок.

Місцева влада Бельгії планує зв’язатися з фермером та попросити його повернути камінь. За словами Девіда Лавакса, чоловіку може навіть загрожувати кримінальне обвинувачення.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...