У найближчий час краще не стане: Вчений приголомшив одкровенням про мутації Covid-19

Після Великодня число заражених коронавірусом буде тільки рости.

Відомий український вчений, доктор біологічних наук, професор, академік Сергій Комісаренко дав прогноз з приводу розвитку ситуації з пандемією коронавируса. Він не згоден з думкою про те, що з приходом літа і підвищенням температури повітря Covid-19 зникне, передають Патріоти України.

"Не треба чекати літа і вважати, що підвищення температури нас врятує. Нас можуть врятувати зміни в геномі вірусу, тобто за рахунок мутацій, але поки що такого немає", - підкреслив академік.

Він нагадав недавню історію з коронавірусами SARS і MERS, які зникли, проте при цьому вони зазнали мутації. "Поки що мутації цього вірусу, на жаль, не зменшують його агресивності, але, на щастя, і не збільшують, що також є важливим", - заявив професор.

Спираючись на офіційні дані статистики вчений вказав на те, що поки не існує об'єктивних даних про те, що Україна виявилася на піку захворювання коронавірусом. Комісаренко додав, що після Великодня, який християни східного обряду відзначатимуть 19 квітня, кількість заражених коронавірусом і хворих зростатиме.
Джерело: Обозреватель

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь у храмі Гробу Господнього (фото)

субота, 4 травень 2024, 16:05

У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють у соціальній мережі Х, передають Патріоти України. "Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу у храмі Гробу Господнього в Є...