"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть дієвця повідомили на сторінці братів Капранових у Facebook, передають Патріоти України.

"Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте", – написав Віталій Капранов.

Брати Капранови народилися 24 липня 1967 року в місті Дубоссари у Молдові. Згодом родина переїхала до Очакова Миколаївської області. У школі не вивчали української мови, а вищу освіту здобували в Уральському політехнічному інституті та Московському енергетичному інституті за спеціальністю "Технічна кібернетика".

Під час життя у Москві в 90-х Дмитро та Віталій розвивали українську діаспору – видавали українську газету “Тинди-ринди” та журнал фантастики "Брати". В той самий період розпочали роботу над першою книжкою "Кобзар 2000", всього створили десяток історичних та фантастичних творів.

На початку 2000-х повернулись до України, де і продовжили свою діяльність . Разом з братом Дмитро заснував видавництво "Зелений пес".

У 2019 році створили YouTube-канал "імені Т. Г. Шевченка", на якому розповідали про історію України та пов’язані з нею міфи. Після початку повномасштабного вторгнення брати-близнюки долучились до полку "Азов" та обороняли Київщину. Згодом повернулися до цивільного життя та активно розвивали свій канал про історію

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...