"У нас йде перевірка": Чи потрібно заброньованим проходити ВЛК - пояснення Мінцифри

Заброньованим військовозобов'язаним не потрібно проходити ВЛК. Таке нововведення вже вступило в силу. Про це повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач, передають Патріоти України.

За її словами, в першу чергу, бронювання доступне для критично важливих підприємств, підприємств, які надають товари та послуги Силам оборони.

"Йти до ТЦК співробітнику не потрібно. Тому що він пройшов всі перевірки, в нього інформація про бронювання відобраажається у застосунку "Резерв+". Стосовно ВЛК, то згідно з чинним законодавством заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу", - сказала вона.

За її словами, ВЛК не потрібно проходити до того часу, доки діє бронь. До того ж для подачі документів на бронювання також не потрібно проходити ВЛК. "В нас йде перевірка наявності особи в "Оберезі" й перебування в трудових відносинах цієї особи з підприємством, яке визначене як критично важливе", - зазначила Ткач.

Не зупинився: В Одесі водій "покатав" на капоті співробітника ТЦК - травмований військовий дав покази

середа, 24 липень 2024, 17:25

Вранці 24 липня 2024 року в Хаджибейському районі Одеси стався інцидент: чоловік кілька сотень метрів провіз співробітника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки на капоті, передають Патріоти України. В ТЦК та СП стверджують, що...

Військовий збір можуть збільшити до 5%: Скільки доведеться платити з мінімальної та середньої зарплати

середа, 24 липень 2024, 16:48

У разі підвищення військового збору до 5%, яке запропонував Кабінет міністрів, кожен українець із мінімальною зарплатою віддаватиме по 400 грн на місяць, а із зарплати у 20 тис. грн стягуватиметься вже по 1 тис. грн. Щоденні платежі становитимуть 13 та...