У NASA переконані, що червоне вино допоможе освоїти Марс

Речовина, яка міститься в червоному вині і виноградній шкірці, захищає м'язи ссавців при низькому рівні гравітації або її відсутності.

Вчені NASA довели, що червоне вино може допомогти астронавтам під час польоту на Марс, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Медики дізналися, що речовина ресвератрол, які міститься в червоному вині і виноградної шкірці, захищає м'язи ссавців при низькому рівні гравітації або її відсутності. Раніше були відомі потужні антиоксидантні властивості речовини.
Вчені провели експеримент на щурах, створивши для них спеціальну установку-імітатор відсутності гравітації. При цьому гризуни могли вільно пересуватися і взаємодіяти з родичами.
Через два тижні в "підвішеному стані" сила лап щурів знизилася приблизно на 5-10%, а ресвератрол повністю або значно пригнічував цей ефект.
Вчені вважають, що цей результат дозволить створити препарати, що допомагають астронавтам і космонавтам уникнути атрофії м'язів при польоті на Марс.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...