У НАТО сказали, яке рішення чекає Україну після саміту

Саміт НАТО в своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України і Грузії, але не буде готовий піти далі. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане на конференції "Демократія в дії" в Києві, передають Патріоти України.

Він прокоментував питання про перспективи України і Грузії, які прагнуть отримати план дій щодо членства в Альянсі. За його словами, на цій зустрічі його лідери не дадуть згоди на таке рішення.

"НАТО – організація, заснована на консенсусі. З цього питання консенсусу поки немає. Офіційна відповідь – це те, що політика відкритих людей незмінна. Наші лідери на саміті підтвердять цю політику (щодо України і Грузії)", – зазначив він.

Джоане також закликав Україну не розчаровуватися через це і навів приклад Румунії. Він нагадав, що на початку не всі підтримували членство країни в НАТО.

"І був саміт в 90-х, коли ми не отримали запрошення в НАТО, на яке сподівалися. Тоді у нас була велика проблема в комунікації з населенням з цього приводу. Але, як бачите, це змінилися, і зараз я говорю з вами як представник НАТО. Тримайте курс, проводите реформи, працюйте на свою мету", – сказав він.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...