У небі над Гаваями з'явилась моторошна синя спіраль. Науковці з'ясувували природу явища. Версія про НЛО виявилась не такою вже безглуздою

Скоріш за все мало місце активність космічного апарату, до кінця не зрозуміло якого. Однак є припущення

Вчені з’ясували, що моторошна спіраль, яку раніше в січні зафіксував гігантський телескоп у небі над Гаваями, була спричинена не інопланетянами, а компанією SpaceX, пише The Sun. Зазначається, що помічені 18 січня в обсерваторії на найвищій горі на Гаваях – Мауна-Кеа вогні були рукотворними.

"Спіраль, схоже, пов’язана із запуском нового супутника компанією SpaceX", – повідомили у Twitter співробітники Subaru Telescope.

Світіння в небі могло виникнути під час запуску ракети-носія Falcon 9 для виведення орбіту нового супутника GPS, повідомляє Forbes. Спіральний візерунок, ймовірно, з’явився в нічному небі, коли ракета перейшла на другий ступінь. Під час цього космічний апарат обертається навколо своєї осі, скидаючи надлишок невідпрацьованого палива.

Зазначається, що SpaceX не вперше влаштовує таке астрономічне видовище. Як повідомляє Tech Times, різні "світлові шоу" відбуваються, коли компанія запускає пристрої для системи Starlink – серії супутників, які можуть забезпечити доступ до Інтернету в 36 країнах світу. Оскільки ці супутники запускаються партіями по кілька десятків, вони часто формують "потяги", які мандрують нічним небом.


У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...