У неї 108 правнуків! У США померла найстаріша мешканка країни, і з такою цифрою молодою здається навіть Єлизавета II (фото)

У США померла найстаріша мешканка країни - 116-річна Хестер Форд. Як пише NY Post з посиланням на місцевий телеканал WBTV, жінка померла у своєму будинку в оточенні рідних, передають Патріоти України.

Хестер Форд народилася в 1904 році в Південній Кароліні. Там же вона росла і з ранніх літ працювала на фермі. За роки життя жінка виростила 16 дітей, після чого стала бабусею для 48 онуків та прабабусею для 108 правнуків.

Як зазначає джерело, точний вік Хестер невідомий: одні документи стверджують, що вона народилася 15 серпня 1904 року, інші - що 1905-го. Але який би з документів не був вірним, жінка все одно була названа найстаршим жителем США.

"Вона прожила понад століття зі спогадами та більш ніж 100-річним досвідом реального життя, - захоплено зазначили рідні. - Про неї говорили місцева влада, лідери громад, соціальні мережі, іноземні представники, називаючи дорогоцінною перлиною суспільства за те, що вона удостоїлася честі бути найстарішим з нині живих людей в Америці".

Чоловік Хестер помер вже понад півстоліття тому - в 1963 році. На той момент йому було 45. Пандемія Covid-19 виявилася не єдиною, яку їй доводилося переживати, адже жінка добре пам'ятала пандемію грипу 1918 року.

Ніяких секретів довголіття у американки не було. За словами рідних, вранці вона любила їсти банани, а на питання про довголіття часто відповідала лише, що "живе правильно". Минулого року влада округу Мекленбург оголосила 1 вересня Днем матері Хестер Форд.

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...