У Нідерландах винайшли живу еко-труну: Тіло в ній розкладається за пару років (фото)

Зараз вчені вивчають вплив нових трун на якість ґрунту. Вони сподіваються, що їх дослідження допоможуть переконати місцеву владу використовувати їх розробку.

Вчений з Нідерландів розробив екологічні живі труни з грибів, які сприяють швидкому розкладанню тіла і завдають меншої шкоди навколишньому середовищу. Про це повідомляє Dezeen, передають Патріоти України.

Перші екземпляри грибних трун, створених Бобом Хендриксом, протестували кілька голландських похоронних агентств, а на початку вересня в одному з них поховали 82-річну жінку.

Хендрікс пояснив, що міцелій перероблятиме токсини, які виділяє мертве людське тіло і створювати умови для зростання нових рослин. Він додав, що цей принцип використовували після аварії на Чорнобильській АЕС, а деякі фермери використовують міцелій для очищення грунту. "Міцелій постійно шукає відходи, щоб переробити їх на поживні речовини для навколишнього середовища", - розповів він.

На створення труни йде тиждень. Людське тіло в ній буде розкладатися протягом двох-трьох років, хоча в звичайних трунах цей процес займає до 10 років. Її приблизна вартість становить € 1,5 тисячі. "Ми живемо на природному кладовищі. Ми недалекоглядні паразити. Ми зношуємо свої організми до недієздатних, токсичних відходів - але що якщо залишити в них життя? "Живий кокон" дозволить людям знову стати одним цілим з природою і збагатити грунт, замість того щоб забруднювати його", - говорить Хендрікс.

Містяни були неабияк вражені: У центрі Ужгорода помітили косулю (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:14

У центрі Ужгорода помітили косулю. Дика тварина неабияк здивувала містян. Про цю подію повідомив журналіст Віталій Глагола та оприлюднив відео, передають Патріоти України. "Косуля в центрі Ужгорода! Тварину помітили біля пішоходного мосту о 10 годині р...

За стрілянину біля ресторану в Гельсінкі: У Фінляндії затримали депутата

субота, 27 квітень 2024, 21:59

У Фінляндії затримали депутата від партії Істинних фінів Тімо Ворнанена за стрілянину біля ресторану в центрі Гельсінкі. Видання YLE повідомляє, що у пресрелізі поліції про інцидент не згадується ім'я депутата, але інформація збігається з раніше відоми...