У Нідерландах знайшли середньовічний скарб із коштовними прикрасами (фото)

Середньовічний скарб із золотих прикрас та срібних монет знайдено у Нідерландах. Про це повідомив Національний музей старожитностей, передають Патріоти України.

Вказано, що скарб виявив історик Лоренцо Рюйтер за допомогою металошукача у невеликому місті Хогвауд ще у 2021 році. Знахідку тримали у секреті, доки експерти музею вивчали її.

Серед знайдених предметів чотири золоті сережки, дві смужки сусального золота та 39 срібних монет.

Одна із монет датується 1250 роком. На думку вчених, саме тоді предмети були закопані. Однак до цього моменту прикрасам вже було щонайменше 200 років і вони були "дорогим та заповітним надбанням". Музей зазначає, що знайти в Нідерландах середньовічні прикраси із золота – це велика рідкість.

Наразі не вдалося з'ясувати, чому артефакти були закопані. Але в середині XIII століття Хогвауд був в епіцентрі збройного протистояння Західної Фрісландії та Голландії. Також зазначається, що знахідка належить Рюйтеру, але поки що буде виставлена в Музеї старожитностей, оскільки має національне значення.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Підстава для визнання непридатним: Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації

вівторок, 23 квітень 2024, 9:55

В Україні продовжується військовий стан, а також проводиться загальна мобілізація. Усі військовозобов'язані зобов'язані пройти Військово-лікарську комісію (ВЛК). Проте існують хвороби хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у З...